esmaspäev, august 14, 2006

Katr.`i sünnipäev

Ilmselt nädala alguse kivide tassimise tagajärjel tekkinud halvast enesetundest (pidev peavalu ja väsimus) sain üle laupäeval pärast vanniskäiku Lilles. See oli kuidagi eriliselt mõnus tunne seal vannis. Lapsepõlve vann oli küll veelgi mõnusam - pikem ja laugema seljatoega, kuid käis see kah! Vannituba oli vähemalt lapsepõlve oma!
Laupäeva pealelõunal sain Kar.`i juures osa tõeliselt vahvast ettevõtmisest - ristpistes padjamustri tikkimisest. Ma ei teadnudki, et selliseid komplekte müüakse, mis koosnevad mustrijoonisega värvitud kanvaariidest ja lõngadest ning niimoodi saab lihtsama vaevaga ilusa pildi valmis tikkida. Ostsime padja ja padjariide ka ning hilisõhtuks oli imeilus padi valmis - kingituseks. Kar. arvas, et kokku on tal kulunud selle pildi tikkimiseks umbes 35 tundi (s.h. üks minu tund :)) ).

Pühapäeva hommikul startisime Kar.i juurest (ööbisin seal) kell 9, kaasas ka Kadri. Katr.`il oli terve pere - ka abikaasa ja poeg, ning rongi pealt tuli Al., ja sõit läks Pärnumaa poole - Soomaale kanuumatkale. Katr. organiseeris selle meile oma sünnipäeva puhul!

Indreku- nimeline saatja tuli meiega veele kaasa ja nii startisime 4 kanuuga kahekaupa Halliste jõele, hiljem sõitsime Navesti jõel kuni Pärnu jõeni, kus lõpetasime Jõesuus. Kokku umbes 20 km. Kaks korda käisime vahepeal maa peal - Kuresoo raba vaatamas (üksikud pohlad põske) ja poole maa peal ühel taluõuel söömas (supp nõgeselehtedega, odrakarask, viineripirukad, rullbiskviit, mahl, kohv, piparmünditee).

Esimesel 10 kilomeetril sõudsime Al.ga kogu aeg ühtemoodi - mina paremalt poolt ja tema vasakult, ja tundus, et teiselt poolt me ei oskagi. Kuid see oli niivõrd väsitav, et pärast söömist teekonda jätkates proovisime vastupidist varianti, ja see oli kohe nagu puhkus ning tuli välja küll!

Indrek oli laheda jutuga mees ning lausa kahju, et me Al.ga pidevalt tahapoole jäime ning kõiki tema tarkusi ei kuulnud. Enne raskemaid kohti oodati aga kõik kanuud järele ning Indrek juhatas, kustkaudu oleks õigem sõita. Sellele vaatamata jäime kaks korda kividele niimoodi kinni, et pidime Al.ga jalanõud ära võtma ning vette minema paadi kividest üleaitamiseks. Vesi olevat praegu 15 cm madalam kui tavaliselt - eks ikka kuiva suve tõttu!

Riietega suplus jäi seekord olemata (kaks aastat tagasi Võhandul kanuutades läksime Riinaga Süvahavval ümber), aga see-eest saime väheke vihma kaela. Kilemantlid taskus olid niisiis asja eest!

Mõnus päev oli see puhkuse viimane päev, aitäh Katr.`ile!

Püändiks sellele päevale oli veel Ristil Pir.i perega kohtumine ning sealt Pr.-R.ga kojusõit. Hästi tore, et nad mind ikka ära ootasid, jõudsime ju Tartusse päris hilja, kella 23-ks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Anu koos Alaga tõestasid täiusliku koostöö võimalikkust kanuumatkal.