esmaspäev, juuni 19, 2006

Jälle tööl

Väike puhkus saigi läbi. Päike isegi segas tegemisi, sest keskpäeva paiku pidin 4-5 tundi toas tegevust leidma - neelasin selliseid tablette, mille puhul otsese päikesevalguse käes viibimine võis tekitada allergiat. Ja ma ei katsetanud, sest - olen niigi allergiline päikese suhtes.
Koristasin veidi kappe, lugesin palju ja magasin ka palju - näiteks peale lõunasööki (mmm, eriti mõnus, unistan ikka, et saaks töö juures ka siis veidike tukastada!).
Ilmad on tõesti palavad, 28-29 kraadi kõige kuumemal ajal.
Need paar peenart, mis meil on, jõudsin ilusti korda teha.
Rabarberid olid kuum teema, küpsetasin nädalaga kolm kooki, tegin 3 x kisselli ja lõikusin neid ka sügavkülma tulevaste kissellide jaoks.
Sel aastal läks õnneks niitmisega - helistasin õigel ajal, kui M.K. oli just alustanud silotegemisega, ja meie tagumised niidud ning suur kolmnurk saidki reedel-laupäeval niidetud ja koguriga koristatud. Maja ümbert lubas ta kuiva heina teha.
Eile-üleeile oli aga Rüütli talus rahvarohke - vanemad pojad oma kaasadega ja minu pinks olid külas. Noored käisid nii laupäeval kui pühapäeval Kääriku järve ääres peesitamas ja ujumas - vesi pidi supersoe olema!
Sai teoks sõit Läti piiri äärde, Koiva jõgi on ikka armas! Herefordi pullid ja rästikud olid kuuma eest kuhugi varjunud, aga mesilased sumisesid seal hoolega ja kihulased ründasid! Tänu kihulastele jäi vaatetorniski käimata, sealt oleks kindlasti imeilus vaade avanenud. Imestasime, et maastik oli kuidagi mereäärne - rikkalikult õitsevad muulukad karjamaal, võrratud männimetsad, kadakad, lillad lilled, millistesse ma armusin arvata võib et Käsmus jne.
Peaks sinna millalgi rattamatkale minema - kui muulukaid süüa saab!

Täna - esimesel tööpäeval - läks suhteliselt hästi ... ainult üks peavalutablett!

Kommentaare ei ole: