esmaspäev, juuli 03, 2006

Roosid

Piimatädi tõi meile hunniku roose ja istutasime need osaliselt kaevu kõrvale ja osaliselt kuuseheki äärde. Päris vahva oleks, kui sellise palavusega mõni neist kasvama jääks.
Me ei olegi oma talumaja juures roosindust arendanud. Kunagi tõin Otepää laadalt roniroosi ja istutasin elumaja seina äärde, kuid kanad siblisid selle sealt välja. Olin selle üle nii nördinud - meil on 40 ha maad, sibligu igal pool mujal!
Nüüd ei ole meil kanu juba mitu aastat, ja ka koer on vana ja viisakas - ei tuhni eriti maad üles (Ingel pidi praegu selline koer olema, kes kõik istutatu üles kraabib).

Esimesed seitse maasikat sõime ära ja Pa. oli rõõmus, et sel nädalal valmivad maasikad ja tema on üksi kodus!
Katsime maasikad katteloori ja võrguga, et linnud kõiki marju ära ei toksiks.
Ja sellist luksust, et oma aiast metsmaasikaid saaks korjata, meil varem ei ole olnud. Nad on küll varemgi kohati õitsenud, aga nii korralikke marju küll ei ole olnud. Muidugi kui kuumus samamoodi jätkub, siis kuivavad nad ära järgmiseks nädalavahetuseks.

Kidi tuli koos meiega Tartusse, sest pääsudel tulevad kohe-kohe pojad pesast välja ja pääsuvanemad olid kassi peale kole kurjad - pikeerisid pidevalt ja tegid koledat häält, et kiisut võimalikult palju hirmutada. Nii et kiisul rahu sel möödunud nädalal ei olnud. Pa. ütles, et ta ei tahtnudki õues olla, vaid passis toas.
Sama hästi võib ta ju Tartus toas olla!

Kommentaare ei ole: