pühapäev, aprill 16, 2006

3 vaba päeva maal

Suur Reede, Vaikne Laupäev ja Ülestõusmispüha.
Reedel maale jõudes oli seekord lausa vaja kasemahl jooksma panna, sest kaevuvesi oli kollakas ja lõhnas imelikult. Pumpasime kaevu veest tühjaks ja Pa jõudis vahepeal ka mesilased (1 taru) üle vaadata. Sooja oli varjus 15 kraadi. Mesilased olid OK. Lumi on õue pealt täielikult sulanud (kraavis veel on) . Ajasin mutimullahunnikuid rehaga laiali. Neid on nii palju, et seda tööd saan teha veel paar nädalavahetust. Pa lubas teha tuuleveskeid muttide peletamiseks. Midagi tuleb tõesti ette võtta! Enne õhtut jõudsime veel kuuriotsa puuriida kuuri sisse vedada. Aga siis olin küll nii väsinud, et pärast sööki kohe magama - ei ühtegi filmi.
Laupäev läks minul rohkem puhkepäevana kirja - pesu peseb õnneks masin ise ja seda isegi 2 korda järjest! Õue nöörile riputada ta kahjuks ei oska! Vahtisin hommikupoole telekast kõiki vajalikke kordussaateid, mis eelmisel nädalal nende õigel ajal vaatamata jäid, siis aga oli juba lõunasöögitegemise aeg ja nii jõudsingi õue alles pealelõunal. Aga vihmapiisad peletasid sealt üsna pea tuppa tagasi, kuigi piiskadeks nad jäidki - vihma sadama ei hakanudki, kuid pilved olid vägagi aukartustäratavad ja tuul tõusis. Pa vahetas auto naelkummid teiste vastu ja tegi veel midagi, mida ma praegu ei suuda meenutada, aga igatahes õhtul ta ütles, et sai palju tööd ära tehtud. Vastupidiselt minule.
Täna aga on Pa sünnipäev, ta saab minust jälle aasta vanemaks. Igal aastal ainult 15 päeva oleme ühevanused. Käisime hommikul koos metsas talle sünnipäevalilli - sinililli - korjamas. Muidu päev nagu ikka, vaid iga natukese aja pärast helistati Pa´le ja õnnitleti. Pealelõunal tõi ta mind ja kassi Tartusse tagasi ja läks ise kommikarbiga sulgpalli trenni Otepääle.
Kassiuudiseid ka - Kidi oli reedel päris vapralt õues - tal oli huvitav, muudkui hiilis igal pool ringi ja varitses linavästrikke. Kuid laupäeval ta ei tahtnud õues olla - vist oli kõik huvitav ära nähtud.

Kommentaare ei ole: